В момента сте тук: Начало Специални материали
Специални материали
Четвъртък, 29 Ноември 2012г. 17:19ч.

Платна за дигитален печат Pintura

От Arcotrade Ltd.

PINTURA™ е запазена марка в секторът за изобразителното изкуство на италианската компания Adria Artigianato SRL. Основана през 1976 год. като малка, семейна фирма, сега тя е придобила индустриално измерение, съчетаващо високо технологична производствена линия с непрекъснати иновации и разработка на нови продукти. Постоянството в качеството, вниманието към детайлите, надеждността и професионализмът са в основата на развитието на „занаятчиите“, което не е само на местно ниво, а преди всичко, на международно, за което доказателство е износът им в над 60 държави.

Платната за дигитален печат „Пинтура“ могат да се използват за реализиране на артистични и фотографски изображения, рекламни кампании, щандове на панаири, както и за рисуване. Още повече, те намират поле на изява в модата, обзавеждането, декорацията и т.н. Платната могат да се печатат на листови и ролни машини, като са подходящи следните видове печат: УВ, латексов, нано-принт, солвент/еко-солвент (само някои продукти са подходящи) и сито печат.

Петък, 03 Септември 2010г. 10:12ч.

Двойнолепящ картон

От Arcotrade Ltd.
Двойнолепящият картон е уникална, трислойна конструкция, разработена за разрастващия се пазар на фотокниги. Подходящ за каширане, за календари, за опаковки и за всичко друго, плод на фантазията на дизайнера. Предлага се във формат 50х70 см, тегло на сърцевината 250 г/м2
Петък, 03 Септември 2010г. 10:11ч.

Арт – картони Fabriano

От Arcotrade Ltd.

FABRIANO е най-старият производител на хартия в Европа. Първите исторически сведения датират от 1264 г.   Изобретяването на хартията традиционно се свързва с Китай. Арабите усвояват уменията за производството и ги пренасят на Запад.   Дългият и труден процес достига разцвет през втората половина на XIII век във Фабриано, малък град в италианската област Марке.  Причината историята на производството на хартия в Европа да започне именно тук по всяка вероятност е свързана с близостта на Анкона – пристанище, отворено за търговия с арабския свят.

От 2009 г. Аркотрейд е официален дистрибутор на Директа ЕООД – изключителен представител на FABRIANO за България.  Предлагаме разнообразен асортимент от цветове, грамажи, текстури на креативни хартии, картони, паус и книговезки платна на утвърдени европейски производители, луксозни пликове с цвета и релефа на хартията. Всички продукти са с гарантирано качество, сертифицирани по европейските и международни стандарти; предназанчени за печатници, издателства, рекламни агенции, дизайнерски студия, художници, архитекти и др.

ДИРЕКТА

Петък, 03 Септември 2010г. 09:58ч.

Пластини за офсетов печат

От Arcotrade Ltd.

АРКОТРЕЙД ЕООД ПРЕДЛАГА НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ПЛАСТИНИ ЗА ОФСЕТОВ ПЕЧАТ, ПРОИЗВОДСТВО НА Untitled-2, СЛОВЕНИЯ

Печатни плаки KEMOLIT®

Печатните плаки KEMOLIT® РСР, производство на словенския завод ЦИНКАРНА д.д. са подходящи не само за конвенционален печат, но и като СТР пластини. Конвенционалната пластина става СТР пластина при експониране в UV лазерна система., за първи път разработена от Lȕscher с машина Xpose, проектирана за UV-чувствителни конвенционални плаки, а също така може да се използват в печатните системи Basys с UV лазерни системи.

Специалните ефектни материали PicoFilm и EnduroIce са влагоустойчиви и трайни некъсваеми материали, с разностранно приложение и отлични качества за печат, включително и на лазерни принтери. EnDURO Ice е материал, който е фолио, покрито от двете страни с хартия, като съчетава здравината и устойчивостта на фолиото с отличните печатарски качества на хартията. Много добре се прегъва и лепи. Подходящ за папки, корици, опаковки, торбички, калъфчета, пощенски пликове, обложки за CD/DVD, визитки, кутийки за бижута, пощенски картички и др.